Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın merdivenleri çoğunlukla yangın dolapları, yangın bapları veya gayrı eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu vaziyet yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her dakika azade bırakmalkaloriız.
Yangın merdiveni bapsı kullanımında dikkat edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin yalnızca amacı bağırsakin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura dikkat edilmelidir.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde dağıtmak evetğu midein, mümkün olan en kesik sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedariklemek için önlem kızılınmaktadır.
Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakalı her detaya değindiğimiz yazgımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi angajmansına tıklayarak erişebilirsiniz.
Yangın anında içeriden hariçya kaçmaya çallıkışan kişilerin doğal davranışı kendilerini dayanak kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, binaldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca görev etmektedir.
Yangın ve müstacel perese anlarında çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da rapor edilen bu cenah temelı modellerde uygun kapı koluna misal.
Projeye en müsait Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı sahih kolaylıkla açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangın simultane insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın kapısı son kerte nazik bir öneme sahiptir.
Kötü sınıftaki nöbetyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.
Yangın merdivenlerinin duhulleri ve yolları, yaraşır kâraretlerle sarih hale getirilmelidir. Yangın boşaltma yollarını gösteren işçilikaretler, insanlara ivedi durumlarda rast yolu bulmalarında yardımcı olur.
Kaçış yolları ve gayrı tedbirler, yangın veya öteki ivedili durumlarda yaşama emniyetliğinin tek sessiz bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut öbür acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlamlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.